TDC har fremlagt et forslag til staten omkring etablering af hurtigere bredbånd i Danmarks yderområder. TDC´s ønske er, at staten skal være medfinansierende, og pengene skal bl.a. bruges til flere mobilmaster, i de absolut tyndest befolkede områder af landet.

bredbaand udkantsdanmarkTDC foreslår en fifty-fifty model, hvor de selv vil forpligte sig til at sætte al det nødvendige udstyr op, samt give de øvrige bredbånds-udbydere adgang på ens vilkår. Staten skal derimod oprette en fond, som skal indeholde midler fra fremtidige salg af frekvensauktioner.

Koncerndirektør i TDC, Martin Lippert, mener at både staten og bredbåndsudbyderne skylder, at alle kan få en ordentlig forbindelse til det ”offentlige Danmark”. Derfor bør alle borgere, uanset geografi, kunne trække en acceptabel internetforbindelse inden udgangen af 2015.

Uden støtte fra staten er der ingen tvivl om, at der ikke er nogen selskaber, som vil kaste sig ud i projektet, som stensikkert vil ende med et kæmpe økonomisk tab, tilføjer Martin Lippert.