Fra 1. januar 2013 vil HEF Fibernet, Nyfors og Nord Energi lægge deres fibernet aktiviteter sammen. Direktør Carsten Jensen fra Bredbånd Nord vurderer, at udrulningen af fibernet vil komme til at gå rigtig hurtigt i de kommende år.

FibernetCarsten Jensen er overbevist om, at det er alle i Nordjylland, som får glæde af sammenlægningen, både tæt men også tyndere befolkede områder.

Carsten udelukker derfor heller ikke muligheden for, at de vil etablere fibernet i Aalborg og Nørresundby inden for få år. Han finder det ikke rimeligt, at beboerne i Tranum har 400 MB forbindelser, mens Ålborgenserne har 2 MB.

Til sammen har de 3 selskaber udrullet fibernet til mere end 75.000 husstande og virksomheder. 30 procent af disse har allerede tilsluttet.

I 2006 var Carsten Jensen med til at starte Bredbånd Nord, og han har siden 2008 været direktør for selskabet. I begyndelsen var det dog svært at skaffe kunder til fibernettet, erkender han, men i dag står folk nærmest i kø.

Fibernettets popularitet er netop årsagen til samarbejdet mellem de tre elselskaber. Deres mål er, at i 2020 vil de have etableret fibernet til 80 procent af landsdelen. Visionen er at være med til at skabe vækst, udvikling samt forbedret konkurrenceevne i Nordjylland.