Fibernet

Få markedets hurtigste bredbåndsforbindelse med fibernet. Med fiberbredbånd får du den samme lynhurtige hastighed, uanset om du uploader eller downloader.

Find fibernet her

Med fibernet får du en lynhurtig bredbåndsforbindelse, hvor hastigheden er den samme, hvad enten du downloader eller uploader data.

Fibernet består af kabler, der er lavet af glas i modsætning til de traditionelle kabler, der er lavet af kobber. Da de optiske fibre er lavet af glas, kan signalerne dermed transmitteres som lyssignaler gennem fibrene, hvilket giver en meget hurtigere internetforbindelse.

Der findes efterhånden flere og flere selskaber, der tilbyder fiberbredbånd. Fibernet er de senere år for alvor blevet udbredt, men det er et meget tidskrævende arbejde at grave kablerne ned i jorden i hele Danmark. Det er derfor ikke alle områder i Danmark, der har adgang til fibernettet endnu, men inden for en overskuelig fremtid burde de fleste husstande have adgang.

De selskaber, som allerede nu tilbyder fibernet, viser eller burde vise et dækningskort, så du kan se, om de dækker, der hvor du bor.

For brugerne har fiberbredbånd, som nævnt, den klare fordel, at det er lynhurtigt, både når det gælder download og upload. Oftest har fibernet den samme hastighed, hvad enten du uploader eller downloader data, hvilket gør brugeroplevelsen helt unik..

For bredbåndsselskaberne har fibernet den klare fordel, at rækkevidden er meget længere. De skal altså ikke bruge aktivt elektrisk udstyr på fiberstrækningerne, hvilket sparer dem for en del penge. Læs mere her.