Det kan være lidt af en jungle at finde det rette mobilabonnement, da der findes et hav af forskellige udbydere og abonnementer. Neden for har vi samlet markedets mest populære teleselskaber, som tilbyder billige mobilabonnementer samt billige mobilpriser. Vi håber, at sammenligningstabellen kan hjælpe dig med at finde det mobilabonnement, der passer bedst til dig. Du kan finde flere mobilpriser her.

Find billigt mobilabonnement og billige mobilpriser med simple råd

Når man er jagt efter de bedste og billigste mobilabonnementer og mobilpriser, kan det være en god ide at lave lidt research. Der er flere gode råd, som man kan følge, inden man vælger et nyt abonnement.

 1. Find ud af hvor meget data og taletid, du bruger – kig eventuelt din gamle telefonregninger igennem. Det er dumt at betale for en stor pakke, hvis du kan nøjes med en lille.
 2. Er du mest på det trådløse net (wi-fi) på arbejdet, i hjemmet, i toget osv., så koster det ikke data fra dit mobilabonnement. Dette gør, at du får et mindre dataforbrug.
 3. Sammenlign priser fra de forskellige teleselskaber – ring eller skriv og få forskellige pristilbud, så du nemt kan sammenligne.
 4. Hvordan er dit servicebehov? Er du typen, der helst vil kunne henvende sig i en fysisk butik, eller har du det fint med, at det hele foregår online eller via telefonen?
 5. Find ud af hvordan det pågældende teleselskab dækker i dit område. Én ting er at få et billigt mobilabonnement, men hvis dækningen er dårlig, så er det ikke meget ved.
 6. Overvej om du vil have musik på mobilen og find ud af, hvad det koster.
 7. Rejser du meget i udlandet, har du måske brug for en udbyder, som tilbyder billig udlandstelefoni.
 8. Kontrollér en gang i kvartalet eller halvårligt, om dit mobilabonnement passer til dit forbrug.
 9. Ring dit teleselskab op mindst en gang om året og pres dem i pris. Mobilabonnementer og mobilpriser har det med at falde, så der er ofte penge at hente/spare. Kilde: Politiken.dk

Er du typen, som stort set ikke bruger data, eller er du under 18 år, så kunne et taletidskort være en mulighed. Et mobilabonnement kan ifølge loven ikke udstedes til personer under 18 år, så alternativet kunne være et taletidskort eller en netbaseret taletidsordning. Neden for har vi sammenlignet fordele og ulemper ved de 2 typer.

Mobilabonnement

Fordele:

 • Har du et forholdsvist stort forbrug, kan minutprisen være væsentligt billigere end taletid.
 • Der er mulighed for at abonnere på andre ydelser og dermed få rabat.

Ulemper

 • Der kan være abonnementsafgift samt et månedligt mindsteforbrug i modsætning til taletid.
 • Hvis ikke der er opsat saldokontrol, kan telefonregningen være højere end forventet. 

Fysisk taletidskort eller netbaseret taletidskort

Fordele:

 • Ingen abonnementsafgift eller oprettelse.
 • Kan være billigere ved almindeligt forbrug og beskeder
 • Forbruget er forudbetalt, så der venter ingen ekstraregninger. Kontroller dog altid vilkårene.
 • Selvom taletiden er opbrugt, kan der stadig oftest ringes til mobiltelefonen.
 • Det er muligt at tanke taletid på fra nettet, tankstationer, eller banker.

Ulemper:

 • Fysiske taletidskort er som regel højere end ved mobilabonnement. Dog kan de netbaserede taletidsordninger være de billigste overhovedet.
 • Man kan løbe tør for taletid og dermed ikke være i stand til at kontakte nogen. Dog er det altid muligt at ringe 112, selvom at taletiden er opbrugt eller der er spærret for udgående opkald.

Vi håber, at vores råd og vejledning har gjort det nemmere at vælge og gennemskue de forskellige mobilpriser og mobilabonnementer på markedet. Held og lykke J