Det er nemt og smart, at hele familien kan koble sig på det trådløse netværk i hjemmet, men det går desværre ud over download hastigheden.

WifiWifi, som står for wireless fidelity, er genialt og bekvemmeligt, hvis man vil slippe for forstyrrende ledninger, eller hvis flere personer vil på nettet på samme tid. Det har dog den ulempe, at man som wifi-bruger kan miste op til 30 procent download hastighed i forhold til at bruge et ethernet-kabel.

Der kan være flere årsager til, at et trådløst netværk er langsommere. Wifi routere anvender ofte den samme kommunikationskanal, og de går dermed ind og forstyrrer hinandens signaler. Derudover kan eksempelvis en babyalarm eller en mikroovn ligeledes gå ind og forstyrre signalerne.

En anden væsentlig hindring er vægge og døre. Jo flere vægge og døre og jo kraftigere de er, jo sværere har signalet ved at nå frem. Til trods for at trådløse netværk har denne bagside viser en rapport fra analysehuset ABI Research, at der alene i 2014 vil blive solgt 1,5 milliarder wifi enheder på verdensplan.

Heldigvis er der håb på vej, da forskere på Standford Universitet har udviklet en ny teknologi inden for wifi. Teknologien muliggør, at der kan sendes og modtages signaler på samme tid og på samme kanal. Denne proces gør vil gøre det trådløse netværk mindst dobbelt så hurtigt som det nuværende.