Streaming er dels en teknologi og dels en måde at forbruge f.eks. musik og film. Når en film eller en sang streames, betyder det, at produktet forbruges – ses eller høres – samtidig med at det bliver leveret til den computer, du streamer fra. Altså er streaming en “strøm” af data, der leveres fra en server på nettet til dig i det øjeblik, du forbruger det.

Udvalget af streaming tjenester har aldrig været større, og det har aldrig været nemmere og billigere at bruge dem. Men hvad betyder streaming? Der er mange folk, der stiller spørgsmålet: hvad er streaming?

Prøv streaming HELT GRATIS i en måned – klik her

streamingStreaming betyder det at hente data fra en ekstern server/udbyder ned på din PC, smartphone eller iPad uden at lagre indholdet. Du henter altså musik eller film ned, uden at det fylder op på din harddisk.

Konkurrencen på streaming markedet er utrolig hård, og der er mange gode udbydere at vælge imellem. Streaming er blevet ultra populært, da man som forbruger har adgang til tonsvis af film, musik, serier, sport osv. Du slipper altså for at køre ned i den lokale Blockbuster for at leje en film – du har jo allerede adgang til dem alle via nettet.

Neden for viser vi et udpluk af de mest populære streaming udbydere:

 • Viaplay giver dig live-sport, tv-serier samt et stort udvalg af gratis film plus mulighed for at leje udvalgte film. Ønsker du kun film og serier, koster Viaplay 79 kr. om måneden. Ønsker du sport med i pakken ender den månedlige pris på 199 kr.
 • Netflix er, ifølge dem selv, verdens største streaming-udbyder af film og serier. For 79 kr. om måneden får du adgang til tusindvis af film og serier. Her er en guide til at se Amerikansk Netflix.
 • Youbio er Yousee´s konkurrent til Netflix. Youbio koster 99 kr. om måneden, og for pengene får du film, serier samt live-tv. Du kan også nøjes med at leje enkelte film.
 • Film2home er en nordisk streaming udbyder, som kalder sig Nordens største udbyder af film. Er du registreret medlem hos Film3home, kan du leje film for 39 kr., og der er over 3000 titler at vælge imellem.
 • HBO Nordic giver dig et stort udvalg af amerikanske film og serier. Du binder dig for 6 måneder ad gangen, og det koster 79 kr. om måneden.
 • TV2 Play er TV2´s egen streaming tjeneste med live-tv. Med TV2 Play får du live-tv, tv-serier, sport, et stort udvalg af film samt mulighed for at lege udvalgte spillefilm. TV2 Play koster 19 kr. om måneden, hvis du ønsker at se live-tv. For 119 kr. om måneden får du demand muligheder og film samt 5 TV2 kanaler. Og endelig får du for 189 kr. om måneden hele pakken som inkluderer alle TV2´s kanaler inklusiv sport og udvalgte gratis film.
 • Voddler tilbyder gratis reklamefinansierede film eller lejefilm. Hvis du kan acceptere reklamer og filmtrailere før filmens start, er 4 ud af 5 film gratis hos Voddler. Vil du slippe for reklamer kan du købe en abonnement for 79 kr. per måned.
 • Filmstriben er bibliotekernes streamingstjeneste, som er gratis, hvis du kan holde dig under 5 film per måned. Kan du ikke det, koster tjenesten 39 kr. per efterfølgende film. Genren af film er hovedsageligt europæisk samt smalle film, og ikke de helt store kommercielle blockbustere.
 • Movieurope er en interessant streaming tjeneste, der udbyder kortfilm, dokumentarfilm samt spillefilm. Tjenesten koster 45 kr. om måneden, hvor du så får ubegrænset adgang til et stort udvalg af film fra et enkelt land.
 • CDON.com beskriver dem selv, som Nordens største underholdningsbutik på nettet. Hos CDON.com kan du leje film for mellem 19-39 kr. pr. stk., og der er pt. ca. 3000 titler at vælge imellem.
 • HeadWeb  har et kæmpe udvalg af alle slags film, og de er vel Nordens største filmtjeneste. Det er gratis at oprette sig, og du betaler 39 kr. pr. film.
 • Lovefilm er en dansk udbyder med Amazon som ejer. Lovefilm har ikke et særligt stort udvalg af streamede film, og abonnementerne ligger på mellem 39 og 159 kr. om måneden.
 • DR TV er en gratis streaming tjeneste som udbyder live-tv, serier og on demand udsendelser fra DR. Du kan desuden se alle DR´s kanaler live.
 • Nutv giver dig dansk-producerede udsendelser fra Kanal 5, Kanal 4 samt live-streaming af fodboldkampe fra Kanal 6. 30 dages abonnement koster 99 kr. om måneden.
 • Kanal sport er en gratis tjeneste til alle sportsnørder. Kanal sport giver dig nyheder og baggrundshistorier om bl.a. fodbold, håndbold, tennis og badminton.

Kilde: Computerworld.dk

Prøv streaming HELT GRATIS i en måned – klik her